İçeriğe geç

Hatay Dörtyol Nüfusu Ne Kadar

Hatay Dörtyol ilçesinin nüfusu ne kadar?

İlçedeki 6 köyde toplam 5.451 kişi yaşamaktadır. Yeni idari yapı ile oluşan kentsel topluluklar altıya çıkmış ve toplam nüfusu 76 kişidir.

Hatay Dörtyol eskiden nereye bağlıydı?

7 Temmuz 1939 tarihine kadar Seyhan (ADANA) iline bağlı olan Dörtyol, Hatay’ın anavatana katılmasıyla bu vilayete bağlanmıştır.

Dörtyol’un neyi meşhur?

İlk Mermi Müzesi ve Atatürk Evi: Hatay Dörtyol denilince akla ilk gelen, tarih kitaplarından ve şanlı kültürümüzden bildiğimiz İlk Mermi Olayı’dır.

Hatay’ın şimdiki nüfusu kaç?

Hatay ilinin 1 milyon 544 bin 640 kişilik nüfusunun %50,6’sını (782 bin 303 kişi) erkekler, %49,3’ünü (762 kişi) kadınlar oluşturmaktadır.

Hatay’ın en büyük ilçesi hangisidir?

Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Kırıkhan, nüfus bakımından en küçük ilçe Kumlu, yüzölçümü bakımından en küçük ilçe Defne’dir. Yıllık nüfus artışı binde 13,0 olan Hatay ili, binde 13,0 olan Türkiye ortalamasına paralel bir eğilim göstermektedir.

Erzin Hatay nüfusu kaç kişi?

İlçenin nüfusu 41 bin 300 olup, turizmin canlandığı yaz aylarında bu sayı 50’ye kadar çıkmaktadır.

Dörtyol nasıl bir yer?

Türkiye’nin ve Hatay’ın en güney ucundaki bölgelerden biri olan Dörtyol, yılın her döneminde ziyaretçileri ağırlayan bir ilçedir. Akdeniz’e kıyısı olan ve zengin doğal güzellikler ve tarihi yapılar sunan Dörtyol ilçesi aynı zamanda ılıman bir iklime sahiptir.

Dörtyol Adana’dan ne zaman ayrıldı?

Tarihçe. Hatay İli, 7 Temmuz 1939 tarihinde 3711 sayılı Kanunla kurulurken, Hatay İline, Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Yayladağı, Reyhanlı ve Hassa ilçeleri ile Hatay’a ve aynı zamanda Adana’ya bağlı olan Dörtyol ilçesi de dahil edildi.

Dörtyol ne zaman ilçe oldu?

Dörtyol, Anadolu’nun Türk hakimiyeti altında olduğu dönemde kasaba olarak kurulmuştur. 1909 yılında ilçe merkezi olmuştur.

Dörtyol’da nerede denize girilir?

İlçede bulunan Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı ve Yeniyurt Belediyesi Halk Plajı tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır. Ayrıca şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Payas Halk Plajı da bir diğer seçenektir.

Dörtyol nereye yakın?

“Four Arms”), Türkiye’nin Hatay ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 342 km2’dir ve nüfusu 128.941’dir (2022). İskenderun Körfezi’nin başında, İskenderun şehrinin 26 km kuzeyinde, Akdeniz’in en doğu noktasına yakın bir liman kenti ve petrol terminalidir (“Four Arms”). Türkiye’nin Hatay ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 342 km2’dir ve nüfusu 128.941’dir (2022).

Dörtyolda ne var?

Dörtyol ziyaretinizde mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken yerler: İlk Kurşun Anıtı 1918 yılında ülke düşman işgali altındayken, bağımsızlık adına ilk kurşun Dörtyol’da atılmıştır. … İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi. … Kırık Köprü … Mancınık Kalesi. … Kinet Höyük. … Çökek Yaylası … Topaktaş Yaylası … İsos Harabeleri Diğer makaleler…

Türkiye’nin en büyük ilçesi neresi?

Güneyinde Altınekin ilçesi, kuzeyinde Ankara’nın Kulu ve Haymana ilçeleri ile çevrilidir. Yüzölçümü yaklaşık 4.000 km2’dir.

Hatay Kumlu Alevi mi?

Hatay’ın Reyhanlı, Kumlu ve Altınözü; Urfa’nın Harran, Akçakale ve Eyyübiye ile Midyat’ın, Mardin’in Yeşilli ve Artuklu gibi ilçelerinde ise Türkiye’den Sünni Arapların çoğunlukta olduğu ilçelerde MHP ve AK Parti ezici bir çoğunlukla oy alıyor.

Hatay’ın eski ismi nedir?

ER. 1200’lü yıllarda başlayan Genç Hitit Beylikleri dönemine kadar uzanmaktadır. Bu dönemde Amik Ovası’ndaki Hitit beyliklerinin birleşerek Hattena Krallığı adını aldığı bilinmekte olup, Hatay isminin buradan geldiği düşünülmektedir. Atatürk bu ismi 1936 yılında bölgeye vermiştir.

Arsuz’un nüfusu kaç?

Nüfus. 2020 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre Arsuz’un nüfusu 97’dir.

Payas’ın nüfusu kaç?

Nüfus. 2020 nüfus sayımı sonuçlarına göre Payas’ın nüfusu 43’tür.

Dörtyol Adana’dan ne zaman ayrıldı?

Tarihçe. Hatay İli, 7 Temmuz 1939 tarihinde 3711 sayılı Kanunla kurulurken, Hatay İline, Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Yayladağı, Reyhanlı ve Hassa ilçeleri ile Hatay’a ve aynı zamanda Adana’ya bağlı olan Dörtyol ilçesi de dahil edildi.

Hatay Samandağ nüfusu ne kadar?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ilçenin toplam nüfusu 118’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir