ÜTS’de ürün orjinalliği nasıl anlaşılır?
Kozmetik ürünlerinin orijinal olup olmadığını anlamak için ÜTS web sitesine giriş yapılması gerekmektedir. “Bilgi Bankası” butonuna tıkladıktan sonra sorgulamak istediğiniz ürünün barkod kodunu girmeniz gerekmektedir. Sorgula butonuna bastıktan sonra kısa sürede sonuçlara ulaşmanız mümkündür.
Ürün orjinalliği nasıl sorgulanır?
Bu sistem genellikle bir ürüne özel olarak atanan benzersiz bir takip numarası veya barkod aracılığıyla çalışır. Kısaca ÜTS olarak adlandırılan sisteme, Google’da ÜTS aradığınızda ilk sayfayı ziyaret ederek erişebilirsiniz.
Uts kaydı nasıl sorgulanır?
ÜTS’ye kayıtlı kullanıcınızla sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS’ye kayıtlı ürün ve firma bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Birkaç saniye içinde e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz ve e-devlet üzerinden giriş yapabileceksiniz. Başarılı bir şekilde giriş yaparsanız ürün takip sistemi otomatik olarak kurulacaktır.
Vitaminlerin orijinalliği nasıl sorgulanır?
1-Gıda takviyelerinin orijinalliği nasıl kontrol edilir? Ürünün “Gıda Takviyesi Onay Numarası”nı GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) web sitesindeki bağlantıya tıklayarak kontrol edebilirsiniz.
Barkod nereden sorgulanır?
E-Devlet mobil uygulamasındaki barkodlu belge doğrulama özelliği, belge üzerindeki QR kodunu okutarak belgelerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulamanızı sağlar.
Orijinallik takip sistemi nedir?
Orijinalliği şüpheli ürünlerin satışa sunulmasını önlemek amacıyla belge talep ediyor, sistemde kayıtlı belgelere ön belge kontrol süreçleri uyguluyor ve ön belge kontrol süreçlerinden geçemeyen ürünlerin sisteme girmesini engelliyoruz.
Orjinallik kodu nerede yazar?
Satın aldığınız ürünün ambalajının arka yüzünde yer alan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek veya aynı alanda yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla taratarak ürününüzün orijinalliğini doğrulayabilirsiniz.
ÜTS numarası nedir?
ÜTS (Ürün Takip Sistemi), Türkiye sınırları içerisinde üretilen veya yurt dışından ithal edilen tüm tıbbi cihaz, malzeme ve kozmetik ürünlerinin, fabrikadaki üretim hattından başlayarak, satıldığı son tüketiciye ulaşana kadar tek tek ürünlerinin izlenmesi ve takip edilmesini sağlayan TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir sistemdir.
13 haneli barkod sorgulama nasıl yapılır?
Sorgulamak istediğiniz barkod programına sahip ürünün ambalajı veya etiketi üzerindeki 12 veya 13 haneli sayı dizisini arayın. “Barkod sorgusu” veya “barkod numarası sorgusu” gibi bir anahtar kelimeyi aramak için bir arama motoru (Google, Bing, vb.) kullanın. Arama sonuçlarından bir barkod sorgusu sitesi seçin.
Uts kodu nereden alınır?
1 – Bağlantıda yer alan “Bilgi Bankası” butonuna tıklayın. 2 – “Tıbbi Cihaz Şirketlerini Listele” butonuna gidin ve “Vergi Numarası” kısmına T.C. Kimlik numaranızı girin. 3- Aynı sayfadaki “Talep” butonuna tıklayarak ÜTS Kurum Numaranıza ulaşabilirsiniz.
Ürün ÜTS’de kayıtlı değildir ne demek?
Ürünün ÜTS tescili markanın inisiyatifindedir. Marka ürününü tescil etmediği sürece hiçbir sonuç alınamaz. Ürünün tescil edilmemesi ürünün orijinal olmadığı anlamına gelmez. Ürünün tescil edilmediğini gösterir.
ÜTS kaydını kim yapar?
Kapsama giren üreticilerin ürün takip sistemi üzerinden ÜTS’ye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Sistem ayrıca satış, dağıtım, bakım, onarım ve kalibrasyon faaliyetleri yürüten kuruluşların kayıtlarını da tutmaktadır. Bu kaydı tamamlayan şirketler, Sağlık Bakanlığı nezdinde ticari faaliyetlerini yasallaştıran ÜTS sertifikasını alırlar.
Ürünün orijinal olup olmadığını nasıl anlarız?
Bandroll taraması yapılır. Gelir İdaresi Başkanlığı, tüketiciler için GİB Bandrolllü Ürün Takip Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Bu, tüketicilere bandroll veya kodu kullanarak akıllı telefonlarından ürün hakkındaki bilgileri ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını kontrol etme olanağı sağladı.
İlacın orijinalliği nasıl sorgulanır?
Sağlık Bakanlığı, internet üzerinden satılan sahte ilaç veya ilaç dışı ürünleri takip etmek için yakın zamanda İlaç Takip Sistemi Mobil’i (İTS) kullanıma sundu. Mobil uygulaması da bulunan İTS, Türkiye’de kullanıma sunulan ilaç ürünlerinin sistemde kayıtlı olup olmadığını, üzerindeki QR kodunu tarayarak kontrol ediyor.
Takviyelerin sahtesi nasıl anlaşılır?
Sahte bir ilacı nasıl tanırsınız? Son kullanma tarihi, kağıdın boyutu ve kalınlığı, yazı tipleri ve boyutu değiştirilir.
ÜTS barkod nedir?
Ürün Takip Sistemi (ÜTS), tüm ihraç veya ithal edilen tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerinin üretim hattından başlayarak, satıldığı ve kullanıldığı yere ve hatta hastaya kadar takip edilmesini sağlamak için geliştirilen bir projedir. Ülkemizde, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yönetilmektedir.
ÜTS numarası kaç haneli?
UDI (Unique Device Identification) standardına göre GS1 barkod alanı 14 hane uzunluğunda olduğundan ÜTS’ye kaydedilecek barkodların sabit 14 hane uzunluğunda olması gerekmektedir.
Bir ürünün korsan ürün olmadığı nereden anlaşılır?
Kitapların etiketi, korsan olup olmadıklarını belirlemede ilk önemli ipucudur. Bandrol, telif hakkı kuruluşları tarafından kitapların özgünlüğünü belirlemek için verilen bir etiket türüdür. Kitabın resmi bir etiketi yoksa, korsan bir kopya olma olasılığı yüksektir.
Uts tekil ürün ne demek?
Ürün Takip Sistemi: KULLANICI’nın tıbbi cihazları, kozmetikleri ve biyosidal ürünleri kayıt altına almasını, bu ürünlere ait bilgileri sorgulamasını ve tek tek tıbbi cihazları takip etmesini sağlayan bir uygulamadır.