Borani malzemeleri nelerdir?
Borani malzemeleri nelerdir: 1 demet ıspanak veya pazı, 1 yumurta, yeteri kadar tereyağı, 2 adet soğan, 1 diş sarımsak.
Urfa’nın boranisi nasıl yapılır?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Borani nedir yoğurtlu?
Boran, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir mezedir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boran, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü civarında iki çeşidi vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.
Yumurtadan borani nasıl yapılır?
Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.
Borani çorbası hangi yöreye aittir?
Borani, diğer adıyla Boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir.
Kabak borani hangi yöreye ait?
Hatay’ın Meşhur Kabak Borani Tarifi | Sahrap Soysal ile Antik Ülkelerin Yemeklerinin Tarihi – YouTube.
Borani çorba mı yemek mi?
Ispanak, kabak, bakla gibi sebzelerin yoğurtla birlikte pişirilmesiyle yapılan yemeklere halk arasında “borani” adı veriliyor.
Soğanlı borani nasıl yapılır?
Borani için doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar iyice kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.
Borani nedir patates?
Patates, sarımsaklı yoğurt ve enfes domates sosunun muhteşem uyumu tek bir tabakta buluşuyor ve doğrudan yemekte tüketiliyor! Üstelik hazırlaması da çok kolay! Bu tarif her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Patates Borani tarifini en kısa zamanda güzel sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririz.
Borani hangi dilden?
Farsça būrānī بورانی kelimesinden türetilmiş bir kelimedir; “hamur, sebze ve etten yapılan yemek, Farsça güveç” anlamına gelir.
Ispanak borani hangi yöredir?
Hatay yöresine özgü ıspanaklı borani, lezzetiyle sofraları şenlendiren sağlıklı ve hafif bir yemektir.
Borani yemeğinin yanında ne gider?
Sebze ağırlıklı bir yemek hazırlamak isterseniz ıspanaklı boraniyi bezelye, fesleğen, maydanoz ve taze soğanla zenginleştirilmiş bir frittata ile servis edebilirsiniz.
Yumurta borani hangi yöreye ait?
Ei-Borani (Erzincan)
Yoğurtlu yumurta salatası nasıl yapılır?
Yumurta salatası tarifi nasıl yapılır? Yumurtaları dilimleyin, kereviz sapını doğrayın ve üzerine doğranmış yeşil soğanları serpin. Afiyet olsun.
Yumurtaya yoğurt konulur mu?
Tenceremize yağı koyduktan sonra 4 kaşık yoğurdu ekliyoruz ama karıştırmıyoruz. Hemen yumurtayı kırıyoruz, tuzunu ekliyoruz ve yavaşça karıştırıyoruz. Taban kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp kendi kendine pişmeye bırakıyoruz. İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz.
Soğanlı borani nasıl yapılır?
Borani için doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar iyice kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.
Havuç borani nasıl yapılır?
Havuçları rendeleyin, bir tavaya zeytinyağı koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne koyun. Havuçlar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.
Patates borani nerenin yemeğidir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri mutfağın en popüler sebzesi olmuştur.
Ispanak tarator nasıl yapılır?
Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. İncecik doğradıktan sonra zeytinyağında hafifçe kavurun. 3-4 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt sulandırılıp koyu kıvama gelene kadar ezilir. Tuz, rendelenmiş sarımsak ve soğutulmuş ıspanak eklenip karıştırılır.