İçeriğe geç

Zu Zu Kürtçe Ne Demek

Kürtçe kuzzulkurt ne demek?

Quzilqurt kelimesi zıkkım anlamına gelmektedir.

Juju Kürtçe ne demek?

Kürtçede Juji kirpi, Jin ise kadın anlamına gelir. Kadınlar bir tür kelime oyunu yaparak kirpi ve kadını bir araya getirdiler. Bunu daha da genişlettiler ve Jîn (hayat) ekleyerek bir karışım sonucu Jujîn’i keşfettiler. Kürt kadın dergisi Jujîn, 1996’da yayınlanmaya başlayan Roza’nın bir tür devamı niteliğindedir.

Kürtçede zirto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Kürtçe bajo ne demek?

Kürtçede yaygın olarak kullanılan bir ifade olan Bajo, Türkçede “sürüş yapmak” anlamına gelir. Profesyonel terimlerle, genellikle “devam etmek” anlamına gelen “bajo bajo” anlamında kullanılır. Buradaki temel anlam, bir vites yükseltmek ve daha sıkı tutunmak gibi görünüyor.

Guzu gurt ne demek?

[1] Öfke ve hiddeti ifade eden bir kelime. Genellikle can sıkıntısını ifade eder.

Mıdı tenyo ne demek küfür?

> Mıdı Tenyo son zamanlarda popüler hale gelen bir ifadedir. İnsanların günlük konuşmalarında sıklıkla kullandıkları bu ifade, şaşkınlık veya patlamayı ifade etmek için kullanılır. Oh yes Mıdı Tenyo tamamen kişisel bir ifadedir ve anlamı kişiden kişiye değişir.

Kirpik kürtçesi nedir?

➥ Örnek: Bijang – kırbaç.

Zuzum ne demek Kürtçe?

Hitap biçimi “kuzenim” anlamına gelen zuzu’dur. Halk dilinde aşırı sevgi dolu anlamlar taşır. Yetişkinlerin bebeklerine söylediği bir sevgi sözcüğüdür. Sıcak ve sevgi dolu bir şekilde ifade edilen duyguları tanımlamak için kullanılır.

Juji nedir?

Juji: On harfi gibi. On harfi +’dır. “Çapraz artı” anlamında kullanılır.

Zırtapoz hangi dilde?

Dilimize Yunancadan giren zırtapoz kelimesi, genelde söyledikleriyle söyledikleri uyuşmayan, sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır.

Zırt atma ne demek?

zırt: “Yalan” anlamına gelen bir kelimedir. Genellikle “at-” fiiliyle birlikte “at-” biçiminde “yalan söylemek” anlamına gelir ve sıklıkla bu biçimde kullanılır.

Kıbrak ne demek?

(Ker hat ker çu ne demek?

Ali Fırat Genç✪

Lav kürtçe ne demek?

Bir süredir Kürdistan’da rastladığım bir isim. Kurmancî’de Lavan, Soranî’de Lawan, Gorani’de Lofa / Lûfa. Lava, Lava ve Lovan biçimleri var. Türkçe’de “dua etmek, yalvarmak, yakarmak, iyi dilekler mırıldanmak” anlamına geliyor.

Bukre ne demek Kürtçe?

Sabahın erken saatleri. Sanki yüzüne ışık düşmüş, aydınlık.

Kuzzulkurt ne demek Hatay?

Hatay halkının “kuzzulkurt” diye bir sözü var. “Gönlümde açan çiçek” demek ne kadar da safça.

Quzıl qurd ne demek?

Anlamı; “Sen benim her mevsim açan tek çiçeğimsin.”

Kürtçe kuzu ne anlama gelir?

Lamm. berx ê(a) min; Çocuğumun ruhuna uygun bir hitap.

Kuruder ne demek?

Ancak İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde eskiden Kuru Dere olarak bilinen yer, inci ve cam süsleme işine girmesiyle Nazarköy adını aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort