İçeriğe geç

Zahim Ne Demek

ZAAN ne demek?

İsim. İpi deveye bağladılar.

Zahih ne demek?

Sağlam, uzun ömürlü kırmızı lake ağacı. Bunu takdir etmeyenler, talep etmezler ve umursamazlar.

Zaher Arapça ne demek?

Ẓāhir veya Zaher (Arapça: ظاهر‎), bazı tefsirlerde (Kur’an tefsirlerinde) dışsal ve apaçık olan için kullanılan Arapça bir terimdir. Arapça bir terimdir.

Zahi olmak ne demek?

[1] görünmek, görünmek, görünmek.

Arapça zaar ne demek?

Afrika Boynuzu ve Orta Doğu’nun komşu bölgelerindeki kültürlerde Zār (Arapça: زار‎, Ge’ez: ዛር), bireyleri, genellikle kadınları ele geçirdiğine ve rahatsızlık veya hastalığa neden olduğuna inanılan bir iblis veya ruh için kullanılan bir terimdir. Afrika Boynuzu ve Orta Doğu’nun komşu bölgelerindeki kültürlerde Zār (Arapça: زار‎, Ge’ez: ዛር), bireyleri, genellikle kadınları ele geçirdiğine ve rahatsızlık veya hastalığa neden olduğuna inanılan bir iblis veya ruh için kullanılan bir terimdir.

Zina ne demek din?

İslam’da zina eden kadına Zaniye, zina eden erkeğe Zani denir.

ZAIR ismi ne demek?

“Zahir” ismi Arapça kökenli bir isim olup “parlak”, “göze çarpan” ve “açıkça görülen” anlamına gelmektedir.

Zahip ne demek?

Zühd kelimesi Arapça kökenlidir ve “bir şeye olan meylini terk etmek” anlamına gelir. Zahid bu kelimeden türemiş bir kelimedir ve “zühd sahibi kişi” anlamına gelir. Bu dünyada zorunlu ibadetlerin yanı sıra, Allah rızası için belirli helal yiyeceklerden uzak durma yeteneğine sahip olan kişiler için kullanılır.

Zahriye ismi ne demek?

“Arkalık, sırtlık” anlamına gelen Zahriye, el yazmalarında asıl metnin başladığı ilk sayfanın arkasında kalan sayfa veya sayfalar için kullanılan bir terimdir.

Zehebe Arapça ne demek?

Zehebin (ﺫﻫﺒﻴﻦ) sıf. (Farsça -ín ekiyle) Altından yapılmış.

Zahir ne anlama gelir?

Zahire kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Zahir” kelimesinden türemiştir ve “açık, görünür” anlamına gelir. Kelimenin Türkçedeki kullanımı bu kökene dayanır ve yiyecek, gıda anlamına gelir. Örnek cümle: Tahıl günlük hayatta sıkça kullanılan bir terimdir ve temel gıdaları ifade eder.

Zahri ne demek?

Cildinizin nem dengesini korurken canlandırır ve tazeler. Cildinizdeki ton farklılıklarını eşitlemeye ve lekelerin oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Zahit Allah ismi mi?

Zahid ismi genellikle erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Bu isim, onu taşıyan kişinin Allah’a adanmış, dinin emirlerini yerine getiren ve dünya zevklerinden uzak duran bir kişiliğe sahip olduğunu sembolize eder.

Zahif ne demek?

Zahid kelimesi Arapça zühd kökünden türemiştir. Tasavvufî bir terim olarak zühd; dünyaya, maddeye ve menfaatlere değer vermemek, rağbet görmemek, kanaatkâr olmak, Allah korkusuyla günahlardan kaçınmak ve ibadete kendini adamak anlamlarında kullanılır.

Zahir Allah ne demek?

O, her şeyi bilir. O, Evvel’dir (varlığının başlangıcı yoktur), Son’dur (varlığının sonu yoktur), Zâhir’dir (varlığı sayısız delillerle apaçık ortadadır), Bâtın’dır (mahiyeti bilinmez ve idrak edilemez). Ve O, her şeyi bilendir.

Zann ne demek islam?

Sözlükte, “şüphe etmek, kesin bilgiye ulaşmak, suçlamak” anlamına gelen zan (zann) fiilinden türemiş bir isimdir ve hem “kesinlik, şüphe, doğrulanmamış kanaatin karşıtı” hem de “bilgi, düşünerek ulaşılan kesin bilgi” anlamına gelir. Zan kökünden türeyen birçok kelime, zan’ın bu iki temel anlamını yansıtır.

Zaar Türkçe ne demek?

Yerel kelimelerden biri olan Zaar kelimesi ne anlama geliyor? Zaar kelimesinin anlamı elbette veya şüphesizdir. Günümüzde en yaygın kullanılan kelimeler şüphesiz ve tabii ki’dir. Bu nedenle bugün zaar kelimesi yerine “elbette” ve “şüphesiz” zarfları kullanılmaktadır.

Aza ne demek Arapçada?

Aza kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça a’zâ kelimesinden türeyen ve dilimizde bulunan aza kelimesinin iki farklı anlamı vardır. “Aza” kelimesi “üye” anlamına gelirken aynı zamanda organ ve vücut parçası anlamına da gelir.

Zişan ne demek ne anlama gelir?

Zişan ismi Arapça kökenli olup “şanlı, ünlü”, “asil, yüce” anlamlarına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir