Giresun neyi ile ünlüdür?
Fındığın anavatanı olan ve dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği Giresun’da, denizden yüksek köylere kadar uzanan topraklarda fındık bahçeleri yer alıyor.
Giresun’da en çok ne yetişir?
Giresun ilinin en önemli tarım ürünü fındıktır. Fındıktan sonra ekonomik değeri olan tarım ürünleri çay ve kividir. Tirebolu ve Eynesil bölgesinde çay tarımı fındıktan sonra ikinci sırada yer almaktadır.
Giresun’da neyi meşhur meyve?
“Kirazın yurdu” Giresun’dur. Bu nedenle bazı tarihçiler, isminin kiraz anlamına gelen Yunanca Kerasus veya Keresea kelimelerinden türediğini belirtmektedir.
Giresunda neler var?
Giresun’da Yapılacak ŞeylerGiresun Kalesi.Giresun Müzesi.Zeytinlik Mahallesi.Kapu Camii.Giresun AdasıKuzalan Şelalesi.Mavi Göl.Tirebolu Kalesi.Diğer makaleler…
Giresun’dan denince akla ne gelir?
Giresun denince akla kara lahana ve hamsi gelir. Ayrıca mısır unundan yapılan yemekler de vardır. Yemeklerinden bazıları; kara lahana çorbası, kara lahana diblesi, ısırgan otu püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz duzlaması ve pezik mıhması.
Giresundan ne getirilir?
Giresun’a özgü hediyelikler; Giresun temalı magnetler, Giresun temalı açacak çeşitleri, Giresun balı ve pekmezi, tamzara dokuma, çay ve fındık gibi ürünler. Giresun hediyelik evi sevdiklerinize hediye alternatifleri arayabileceğiniz bir yerdir.
Giresun ne üretiyor?
İlde fındık üretiminin yanı sıra tahıl ve meyve üretimi de bitkisel üretim olarak yapılmaktadır. Hayvansal üretimde et, süt, yumurta, bal ve deniz ürünleri üretimi yapılmaktadır.
Giresun’da ne yenilir?
Giresun’un yöresel yemekleri: Neyle meşhur? Kara lahana çorbası, Mendek çorbası, Fasulye diblesi, Pezik, Kara lahana dolması, Hamsi böreği, Çalı çiçeği çorbasıDaha fazla makale…
Giresunlular ne yer?
Giresun’un en çok sevilen yöresel yemekleri şunlardır: Karalahana çorbası, tel kadayıfı, karalahana dolması, hamsili pilav, közlenmiş fasulye turşusu, pezik, görele pidesi, hamsi böreği, yağlaş, mendek çorbası, ısırgan otu çorbası ve darı unu helvası.
Giresunlular hangi mezheptendir?
Giresun ili ve bölgesi tarihte Vilayet-i Çepni olarak bilinir. Günümüzde Çepniler çoğunlukla Karadeniz bölgesinde, özellikle Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Samsun ve Bayburt’ta yaşarlar. Karadeniz bölgesinde yaşayan Çepniler çoğunlukla Sünni mezhebine mensuptur.
Giresun halkı nasıl?
Bölge halkı, üzerinde yaşadıkları deniz kadar canlı ve coşkuludur. Oyunları ve türküleri de onlara uygundur. En önemli Giresun oyunları Giresun Karşılaması ve Horon’dur. Erkekler Horon’u bölgenin ünlü çalgısı olan Kemençe veya Davul-Zurna eşliğinde çalarlar.
Giresun’un yöresel kıyafetleri nelerdir?
GİRESUNDA GİYİM Bu bölgede Cepkenler, Bindallılar ve Entariler görülür. Kadınlar için başı örten ve bele dolanan farklı tipte peştamallar vardır. Kadınlar başlarına “Keşan Peştamal” adı verilen dikkat çekici ve ince bir kumaş, bellerine ise düz veya ilmekli bir peştamal sararlar.
Giresun ne ile tanınır?
Giresun, Doğu Karadeniz bölgesinde fındıklarıyla bilinen bir ildir. Kirazların buradan tüm dünyaya yayıldığına inanılmaktadır.
Giresun’da yemek ne meşhur?
Yöresel lezzetler, Giresun yemeklerinde kullanılan malzemeler. Yemeklerin malzemeleri doğallığı, saflığı ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. … Mendek Çorbası … Etli Şalgam (Kale) … Pezik: … Fasulye Diblesi. … Isırgan Yemeği (Isırgan Yağı) … Merevcen (Diken Ucu) Yemeği. … Hamsi Böreği.Daha fazla ürün…
Görele’nin neyi meşhur?
Yetiştirilen başlıca ürünler fındık, mısır ve çaydır. Kemençe, bölgedeki en önemli müzik aletidir. Aslında Görele, “Kemençe’nin başkenti” olarak anılır. Kasaba merkezinde büyük bir keman heykeli vardır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ya Celili Ya Allah Ne Demek