İçeriğe geç

Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Ne Zaman Verilir

SGK aylık prim ve hizmet belgesi ne zaman verilir?

Aylık prim ve yan hak bildirimleri SGK’ya ne zaman gönderilir? Ücretini takip eden ayın 15’i ile 14’ü arasında alan sigortalılar için tutar, belgenin ait olduğu dönemi takip eden takvim ayının en geç 14’ünde taşıyıcıya ödenir.

Aylık prim ve hizmet belgesi nereden alınır?

İşveren, APHB’yi takip eden ayın 23’üne kadar çevrimiçi olarak sunmalıdır. Bu tarihe kadar çevrimiçi olarak bir beyan sunulamazsa, SSI’ya kağıt üzerinde bir rapor yapılmalıdır.

Sigorta primi ne zaman sisteme düşer?

Hizmet kaydında ayrıca çalışanın o ay kaç gün çalıştığı ve eksik günlere ait ikramiye tutarları gibi bilgiler de yer almalıdır. Ayrıca aylık fayda beyanı en geç takip eden ayın 26’sına kadar sisteme girilmelidir.

Süresinde verilmeyen aylık prim ve hizmet belgesi nasıl verilir?

Kuralla birlikte, geç düzenlenen orijinal, ek veya iptal edilen aylık prim hizmet makbuzları artık elektronik olarak SGK’ya iletilebilecek. E-Sigorta üzerinden SGK’ya gönderebilirsiniz.

SGK bildirgesi son gün ne zaman 2024?

Tartışma. Nisan ayına ait stopaj ve prim hizmet beyannamesinin son günü 26 Mayıs 2024 Pazar gününe denk geldiğinden, en geç 27 Mayıs 2024 saat 23:59’a kadar beyannamenizi verebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ne zaman verilir?

Her aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin en geç; – Özel sektör işlerinde, işin ait olduğu ayı takip eden ayın 23’üne kadar, – Kamu sektörü işlerinde, işin ait olduğu ayı takip eden ayın 7’sine kadar Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gerekmektedir.

Aylık prim ve hizmet bildirgesi nedir?

Aylık prim ve hizmet sigortası, çalışanın günlük ve iş hayatının korunmasını garanti altına alır. İşveren tarafından yaptırılan bu sigorta, aylık prim ve hizmet belgesi ile belgelendirilir ve kanıtlanır.

Hizmet belgesini nasıl alabilirim?

Hizmet dokümantasyonu e-devlet platformu veya e-devlet uygulaması üzerinden talep edilebilir. E-devlet platformunun ve dijital uygulamanın tanıtılmasıyla, neredeyse tüm SSI hizmet kategorileri için çevrimiçi işlemler mümkün hale geldi.

SGK prim hizmet dökümü nasıl alınır?

e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama alanına “4A Hizmet Beyannamesi” yazabilir veya “Hizmetler” bölümünde “SGK Kayıt ve Hizmet Beyannamesi / İşyeri Ünvan Listesi” kısmına girebilirsiniz. Gerekli bilgileri girdikten sonra karşınıza 4A Hizmet Belgeniz gelecektir.

SGK primi ne zaman bildirilir?

Sigortalının ay/dönem içinde tam istihdamda çalışması halinde prim ödeme gün sayısı, ay/dönem kaç gün olursa olsun (ay/dönem 28, 29, 30 veya 31 gün olmasına bakılmaksızın) aldığı ücrete göre 30 gün olarak belirtilir.

4 A sigortalıların sigorta primleri en son ne zaman ödenir?

Ancak, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi (SSK) kapsamında sigortalı sayılanlar ile bazı hallerde Sosyal Güvenlik Trafik Kanununun 108. maddesi (toplu sözleşme, işe iade kararı, arabuluculuk…) gereği sigortalı sayılanlar için, her aya ait sigorta primlerinin en geç izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir.

Sigorta kaç günde aktif olur?

İşyerinden ayrılan kişi 3 ay süreyle SSI kapsamında sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edecektir. Sigorta durumunuz 10 gün süreyle kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay boyunca kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz.

SGK aylık prim ve hizmet belgesi nereden alınır?

Öte yandan, aylık ikramiye ve yan hak belgelerini e-bildirge yoluyla gönderen işverenlerimiz, Ocak 2020’den itibaren E-Bildirge V.1 uygulaması yerine E-Bildirge V.2 uygulamasını kullanmak zorundadır. E-Bildirge v.

Prim ve hizmet beyannamesi ne zaman verilir?

Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin vergi kesintileri, prim ve menfaatin ait olduğu ayı takip eden ayın 26’ncı günü akşamı saat 23:00’e kadar yapılır.

Ay bitmeden SGK bildirge verilebilir mi?

Muhtasar ve prim ödeme beyannamesinin verilmesi için son tarih, çalışan sigorta primleri ve menfaatlerinin ait olduğu ayı takip eden ayın birinci gününden başlar. Bu, ayın 26’ncı günü saat 23:00’dır.

SGK primi ne zaman bildirilir?

Sigortalının ay/dönem içinde tam istihdamda çalışması halinde prim ödeme gün sayısı, ay/dönem kaç gün olursa olsun (ay/dönem 28, 29, 30 veya 31 gün olmasına bakılmaksızın) aldığı ücrete göre 30 gün olarak belirtilir.

SGK bildirgeleri ne zaman verilir?

İşyeri yeni açılmışsa, süre 1 ayı geçemez. Çalışan Pazartesi dışındaki bir hafta içi gününde işe başladıysa, bildirimin ertesi günün sonuna kadar yapılması gerekir. Yani Çarşamba günü başladıysa, Perşembe gününe kadar tamamlanması gerekir.

SGK primi e-devlete ne zaman yansır?

İşe giriş bildirgesinin ayrıntılarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. İşverenler bu işlemi tamamladıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden erişebilirler. Çalışanlar işe başladıkları ayın 26’sından itibaren sigorta başlangıç ​​tarihini ve diğer ayrıntıları görüntüleme olanağına sahiptirler.

Aylık prim ve hizmet bildirgesi nedir?

Aylık prim ve hizmet sigortası, çalışanın günlük ve iş hayatının korunmasını garanti altına alır. İşveren tarafından yaptırılan bu sigorta, aylık prim ve hizmet belgesi ile belgelendirilir ve kanıtlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort