İçeriğe geç

Kavrar Anlamı Nedir

Kavrar ne demek sözlük?

Greifen aynı adı taşıyan bir kelime olmasına rağmen, her iki anlamda da fiil kökenlidir. Hem herhangi bir nesneyi tutmak ve kavramak hem de anlatılan şeyi anlamak için kullanılabilen kelime, “grasp” kökünden gelir.

Kavramanın anlamı nedir?

Anlama (biliş olarak da adlandırılır) bir kişi, durum veya mesaj gibi soyut veya somut bir nesneyle ilgili olan ve bir kişinin kavramlar hakkında yeterli şekilde düşünebildiği ve bunlarla başa çıkabildiği psikolojik bir süreçtir. Anlama, bilen ile anlaşılan nesne arasındaki ilişkidir.

Kavrama ne demek TDK?

KAVRAM NEDİR, TDK SÖZLÜĞÜ NE ANLAMA GELİR? Kelime anlamıyla “anlamak” şu anlama gelir: 1- Bir konuyu veya meseleyi anlamak anlamında kullanılır. Bu terim özellikle eğitim alanında sıkça kullanılır ve öğrenciler konuyu anladıklarında “kapsamlı” kelimesi kullanılır.

Sıkıca kavramak ne demek?

Kavrama, elle sıkıca kavrama, tutma veya kavrama eylemidir (ya da tek elleymiş gibi). Kavramanın bir örneği, iki kişinin elle sıkıca kavraması, tutması veya kavramasıdır (ya da tek elleymiş gibi). Kavramanın bir örneği, iki kişinin birbirinin aynı elini kavramasıdır.

Kavrarım ne demek?

Eski Türkçede “kavrama” kelimesi “sıkmak” anlamına gelir. Bu kelime daha sonra bir şeyi iki elle tutmak anlamında kullanılmıştır. Mecazi olarak kavramak, bir şeyi tüm yönleriyle anlamak ve kavramak anlamına gelir. Kavram kelimesi gerçekler ve teori ile eş anlamlıdır.

Milliyet ne demek örnek?

Milliyet veya milliyet bir ulusa veya devlete ait olma durumudur. Milliyet, bir devletin sınırları içinde doğumla, ebeveynler aracılığıyla veya vatandaşlığa kabul prosedürleriyle belirlenir. Milliyetin aksine, vatandaşlık bir kişinin seçimlerde oy kullanma konusunda aktif ve pasif hakkını ifade eder.

Kavrama tanımı nedir?

Kaplin; Dönen bir parçanın hareketinin aynı eksen üzerindeki başka bir parçaya iletilmesini veya bu hareketin iletilmesini engellemek için tasarlanmış bir sistemdir.

Kavrum ne demektir?

En kaliteli Türk kahvesi genellikle Minas 17-18-19 elek boyutuna sahip çekirdeklerden yapılan kahve çeşitlerinden elde edilir. Türk içimi için uygun kavurma seviyesi orta renk seviyesi olarak adlandırılır. Bölgesel bazı farklılıklarla açık kavurma, orta açık kavurma ve orta koyu kavurma renklerinde tercih edilebilir.

Kaç çeşit kavrama vardır?

Çeşitleri: • Rijit kaplinler • Telafi edici kaplinler • Ayrılabilir bağlanabilir kaplinler • Emniyet kaplinleri • İlk hareket kaplinleri • Tek bir dönüş yönünde (serbest dönüş K) bağlantıya izin veren kaplinler. Rijit kaplinler, iki mil ucunu rijit (sert) bir şekilde bağlayan elemanlardır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Kavram ne demek Türkçe?

Bir kavram, nesnelerin veya olayların ortak özelliklerini kapsayan ve bunları ortak bir ad altında gruplandıran genel bir taslaktır. Kavramlar soyuttur ve gerçek dünyada mevcut değildir. Benzer fikirleri, insanları, olayları vb. gruplandırmak için kullanılan bir sınıflandırmadır.

Kavrama gücü ne demek?

Kavrama gücü, elin nesneleri çekmek veya asılmak için uyguladığı kuvvettir ve el gücünün belirli bir kısmıdır. Optimal boyuttaki nesneler için el, 1 ila 7,5 cm çapındaki silindirik bir şeklin etrafına sarılabilir. Kavrama gücü, elin nesneleri çekmek veya asılmak için uyguladığı kuvvettir ve el gücünün belirli bir kısmıdır. Optimal boyuttaki nesneler için el, 1 ila 7,5 cm çapındaki silindirik bir şeklin etrafına sarılabilir.

Anlamak ve kavramak aynı mı?

Anlama ve kavrama bir bakladaki iki bezelye gibidir. İkisi de bir şeyin ne anlama geldiğini anlamayı içerir, ancak tam olarak aynı şey değildir. Anlama bir şeyin özünü kavramak gibidir, kavrama ise biraz daha derine iner, aslında onun içini ve dışını kavramak gibidir.20 Nisan 2010Anlama ve kavrama bir bakladaki iki bezelye gibidir. İkisi de bir şeyin ne anlama geldiğini anlamayı içerir, ancak tam olarak aynı şey değildir. Anlama bir şeyin özünü kavramak gibidir. Anlama biraz daha derine inerken aslında onun içini ve dışını kavramak gibidir.

Kavramak ne demek ekşi sözlük anlamı?

anlamak, kavramak.

Kavram ne demek Türkçe?

Bir kavram, nesnelerin veya olayların ortak özelliklerini kapsayan ve bunları ortak bir ad altında gruplandıran genel bir taslaktır. Kavramlar soyuttur ve gerçek dünyada mevcut değildir. Benzer fikirleri, insanları, olayları vb. gruplandırmak için kullanılan bir sınıflandırmadır.

Kanere ne demek TDK?

Peki Ganere ne demek? Ganere TDK sözlükte ne anlama geliyor? İşte tüm detayları bulacaksınız. Ganere kelimesi Türkçe’de yerleşmiş olup sokak köpeği veya huysuz köpek anlamına geldiği düşünülmektedir.

Kavramak ne demek ekşi sözlük anlamı?

anlamak, kavramak.

Kruton ne demek TDK?

KRUTON KELİMESİNİN ANLAMI: Yağda veya fırında kızartılan küçük küp şeklindeki ekmek parçasıdır. Bu kelime sıklıkla kuruton olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kruton şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir